Verkocht

Hijken

Westeinde 11

€500.000,= k.k.
Type afname
Koop
Bouw
Vrijstaand
Woonboerderij
1930
Zadeldak
Oppervlakte en inhoud
Gebruiksoppervlakte
272 m2
6 m2
2310 m2
625 m3
Indeling
7 waarvan 5 slaapkamers
1 waarvan 1 aparte toiletten
2 waarbij ook Bergzolder
Energie
G
c.v.-ketel
c.v.-ketel
Elektrisch combiketel, eigendom

Landelijk wonen in een AUTHENTIEKE Drentse WOONBOERDERIJ in Hijken (Drenthe) met eveneens authentieke aanbouw waarin extra ruimte is voor verschillende doeleinden. Zeer ruim perceel: 2310 m2. De woonboerderij is in de afgelopen jaren verbouwd en gemoderniseerd (begane grond), waarbij de authentieke stijl geheel zichtbaar is gehouden. De aanbouw is in gebruik als kantoor en schuur, echter door de unieke ligging -heerlijk rustig- ook bij uitstek geschikt voor yogalessen, stilteruimte en andere activiteiten. De woonboerderij is uniek in haar soort gezien ligging en bouwaard. Ligging: in het centrum, echter niet zichtbaar vanaf de Brink van het dorp. Bouwaard: een typische boerderijstijl, waarbij het dak ook de typische kenmerken heeft van een zandgrond boerderij. Robuust en stijlvol, in alle rust met een omheinde tuin.

Indeling
Een lichte entree voorzien van een prachtige, stijlvolle plavuizenvloer, verwelkomt u en geeft toegang tot de hal, mooi en transparant aangepast. De hal geeft toegang tot het toilet, de slaapkamers (3), de badkamer/doucheruimte met douche, dubbele wastafels, toilet en bidet. Via de hal hebt u via een tussenruimte toegang tot de aanbouw, waar zich nu de kantoorruimte bevind.
Vanuit de hal hebt u via 2 glazen deuren -open en transparant- toegang tot de zeer ruime woonkamer met gedeeltelijk open keuken, waarvan de vloer is voorzien van dezelfde stijlvolle plavuizenvloer alsmede een gedeelte voorzien van een houten vloer.

De open keuken is een ruime hoekkeuken die in dezelfde, robuuste en verfijnde stijl is afgewerkt als de hal/entree. De keuken is voorzien van een natuurstenen aanrechtblad met spoelbak en verschillende inbouwapparatuur. Hier is veel daglicht toetreding door de vele raampartijen.

Vanuit de woonkamer is eveneens toegang tot een berging (voormalige zij-entree) en bijkeuken. De opgang tot de 1e verdieping is gerealiseerd door een mooie houten trap. Ook hierin herkent u de stijl van deze landelijke, authentieke woonboerderij.

Eerste verdieping
Via de vaste trapopgang bereikt men een kleine overloop, welke op haar beurt toegang verleent tot een 2-tal slaapkamers. Deze verdieping is niet gemoderniseerd, echter zeer functioneel afgewerkt.

Tuin
Een ruime, heerlijk en “vrije” tuin is gelegen aan de rechterzijde van de woonboerderij. In de tuin zijn verschillende hoogten aangebracht, waardoor de tuin nog levendiger wordt. Een grote vijver siert de tuin en geeft een natuurlijke scheiding tussen de oprit geheel aan de rechterzijde van het perceel. De oprit komt uit op een ronding, wat goed opgaat in de gehele tuin omgeving. Natuurlijk en levendig is het geheel te noemen en complementeert de mooie boerderijstijl.

Bijzonderheden
In Hijken zijn veel oude boerderijen te vinden, het is van oorsprong een boerendorp. Het dorp is gelegen aan het Oranjekanaal. Behalve voor de sportvelden buiten het dorp, een brede school en enkele horecagelegenheden is het dorp aangewezen op Beilen. Behalve essen en groenlanden langs de Hijkerleek, zijn er ook in de direct omgeving grote heidevelden te vinden. Het Hijkerveld (850 hectare) ligt ten noorden van het Oranjekanaal, super geschikt voor de natuurliefbhebber. Het “Zuid Hijkerzand” (250 hectare!) ligt ten zuiden van het kanaal en ten westen van het dorp. Ten zuiden van het dorp ligt een klein natuurgebiedje rond het Hijkermeer. Ideaal voor mensen die rust zoeken en liefhebber zijn van ruim wonen in een typische, landelijke woonboerderij. Karakter wordt hier goed getoond. Maak een vrijblijvende afspraak tot bezichtiging, u zult oprecht verrast zijn!